Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Βλάβες στην ακοή από την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής

Τα MP3s και τα ΜP4s κάνουν θραύση στη νεολαία, όμως μια επιστημονική επιτροπή της ΕΕ, που ασχολείται με τον εντοπισμό νέων κινδύνων για την υγεία, κυρίως από τις νέες τεχνολογίας, εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Μέχρι 10 εκατ. νεαροί Ευρωπαίοι, που τριγυρνάνε συνεχώς με τα ακουστικά στα αυτιά τους, κινδυνεύουν να πάθουν ζημιά στην ακοή τους, επειδή παίζουν τη μουσική στις συσκευές τους πολύ δυνατά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ζημιά μπορεί να οδηγήσει σε μερική απώλεια της ακοής και σε εμβοή (βούισμα στα αυτιά). Η Επιστημονική Επιτροπή της ΕΕ για τους Αναδυόμενους και Πρόσφατα Εντοπισθέντες Κινδύνους για την Υγεία διαπίστωσε ότι 5 - 10% κινδυνεύουν να πάθουν μόνιμη απώλεια ακοής, αν συνεχίσουν να ακούνε το MΡ3 ή MΡ4 τους για πάνω από μια ώρα τη μέρα, κάθε εβδομάδα, με υψηλή ένταση του ήχου, επί μια πενταετία. Η Επιτροπή επισήμανε ότι δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, θεραπεία ούτε για την απώλεια ακοής ούτε για το βούισμα στα αυτιά. Σε συνέδριο, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, όπου και έγινε η ανακοίνωση για τους κινδύνους των MP3s, συζητήθηκαν διάφορα πιθανά μέτρα, όπως η εμφάνιση προειδοποιητικών μηνυμάτων στις οθόνες των συσκευών ή η ύπαρξη μέγιστου ορίου στην ένταση του ήχου.
Πηγή:www.skai.gr
Από Κα Λίζα

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Αυξάνεται η θερμοκρασία της γης



Τα επόμενα 100 χρόνια η θερμοκρασία της γης αναμένεται να αυξηθεί έως και 6 βαθμούς ΚελσίουΈως και 6 βαθμούς Κελσίου θα αυξηθεί μέσα στο επόμενα 100 χρόνια η θερμοκρασία της γης, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Ερωτηματικό παραμένει πως θα μεταμορφωθεί η γη τα επόμενα χρόνια από την άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς ήδη τα χιόνια στο Κιλιμάντζαρο λιώνουν και τα νησιά του ειρηνικού βυθίζονται. Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στις 22:15, παρουσιάζει ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο: "έξι βαθμοί Κελσίου θα αλλάξουν τον κόσμο". Το ντοκιμαντέρ εξερευνά τις επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου για τα επόμενα 100 χρόνια και καταγράφει την αλλαγή του κλίματος που βρίσκεται σε εξέλιξη βαθμό προς βαθμό. Πηγή:http://www.skai.gr/
Από Κα Λίζα

<<Μαθαίνω το Κ.Ο.Κ παίζοντας>>

Τα παιδιά σίγουρα δεν οδηγούν κανονικά αυτοκίνητα. Μπορούν όμως να εκπαιδευτούν ώστε να γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί όταν μεγαλώσουν. Στο επιδαπέδιο παιχνίδι κυκλοφοριακής αγωγής γινόμαστε αυτοκινητάκια και μαθαίνουμε τι σημαίνουν τα σήματα που συναντάμε στο δρόμο μας. Προσοχή! Ο τροχονόμος θα σφυρίζει κάθε φορά που θα κάνουμε μία παράβαση και θα χάνουμε έναν πόντο. Τελειώνοντας τη διαδρομή τα παιδιά χρωματίζουν σωστά και μία ομάδα σημάτων, που θα είναι και το «παιδικό τους δίπλωμα οδήγησης».