Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΒΟΛΕ'Ι'


Σήμερα παίξαμε αγώνα βόλε'ι' με το πρώτο Κορυδαλλού. Δεν πειράζει που χάσαμε, ο αγώνας ήταν αρκετά καλός και τουλάχιστον το ευχαριστηθήκαμε! Να θυμάστε αυτή τη στιγμή γιατί ήταν πολύ ωραία!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Υ.Γ κανείς δεν είναι πάντα τέλειος σε όλα!!!!

Ιωάννα Μαρία Γιαννακού

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΑΙΓΑΓΡΟΣ

ΚΟΜΨΟ & ΓΟΡΓΟΠΌΔΑΡΟ
Ο αίγαγρος, κομψό και γοργοπόδαρο αγρίμι των βουνών -στη χώρα μας υπάρχει
ακόμη στα βουνά της Κρήτης- ανήκει στηυν ίδια ζωολογική ομάδα των κατσικιών
και των προβάτων. Έχει διατηρήσει ανέπαφη την ελευθερία του. Η ζωή του περιορίζεται στα απρόσιτα ύψη των κυριότερων ευρωπα'ι'κών και ασιατικώ οροσειρών. Οι αίγαγροι έχουν κέρατα κοίλα όπως τα βόδια, δύο οστέινες διογκώσεις περιβεβλιμένες με κερατώδη ουσία μοιάζουν δηλαδή με θήκη. Είναι μεγάλα με μία σειρά από κόμπους. Οι αίγαγροι κινούνται
με μεγάλη άνεση στα κράσπεδα άγριων φαραγγιών, πηδώντας με σιγουριά από βράχο σε βράχο. Σήμερα προστατεύονται γιατι όσο πάει και το είδος τους σπανίζει.

από Ιωάννα Μαρία Γιαννακού

ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Αυτό και αν γίνεται μόνο μια φορά στην ζωή μας .Την 27η Αυγούστου 2009, 30 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, κοιτάξτε στον ουρανό. Ο πλανήτης Αρης θα είναι πολύ λαμπερός μέσα στον ουρανόΘα είναι το ίδιο μεγάλος όπως και το φεγγάρι παρόλο που ο πλανήτης Αρης θα είναι 34,65 εκατομμύρια μίλια μακριά από την Γή. Προσπαθήστε λοιπόν να μην χάσετε αυτό το γεγονός Θα το βλέπουμε με γυμνό μάτι σαν να και η γη έχει δύο φεγγάρια !!!.. Η επόμενη φορά που θα λάβει χώρα αυτό το γεγονός θα είναι το έτος 2287. Μοιραστείτε αυτή την πληροφορία με όλους τους φίλους σας γιατί κανένας ζωντανός δεν θα μπορέσει να το δει για δεύτερη φορά..


Μαρία Ραβάνη

Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο

Ορφανοτροφείο για κορίτσια στον Πειραιά. Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακού και τη γυναίκα του Μαρία Δημητροπούλου. Για τη δημιουργία και τη συντήρηση του ορφανοτροφείου διατέθηκε ολόκληρη η περιουσία του πλούσιου έμπορου και κτηματία Χατζή- Κυριακού, που ήταν αρκετά μεγάλη. Το ορφανοτροφείο άρχισε να λειτουργεί από το 1903. Δέχεται ορφανά κορίτσια 7-12 χρόνων, που τελειώνουν το δημοτικό. Παράλληλα διδάσκονται ραπτική, κοπτική και χειροτεχνία. Ένα μέρος των οικότροφων βρίσκεται στο Χατζηκυριάκειο με ευθύνη του κράτους, συντηρούνται δηλ. από αυτό, ενώ ένα άλλο μέρος συντηρείται από το ίδιο το ορφανοτροφείο.


Πηγή:www.live-pedia.gr
Μαρία Ραβάνη

ΈΡΗΜΟΣ

Στις θερμές ερήμους, όπως π.χ. στην αφρικανική, οι ξηρές και θερμές περίοδοι εναλλάσονται με τις υγρές και ψυχρές. Οι βροχές είναι σπάνιες. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στη μέρα και στη νύχτα.Τη μέρα μπορεί να φτάσει και τους 60οC
Η ψυχρή έρημος
Ένα παράδειγμα ψυχρής ερήμου Γκόμπι, που απλώνεται απ' τη Σοβιετική Ένωση ως την κεντρική Κίνα. Η ξηρασία της περιοχής οφείλεται στο γεγονός ότι τα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν δεν επιτρέπουν στα σύννεφα, που ανεβαίνουν απ' τον ωκαιανό φορτωμένερό, να περάσουν για να ξελαφρώσουν να με απ' το υγρό τους φορτίο.
Οι οάσεις
Στις περιοχές όπου το νερό είναι άφθονο και που ονομάζονται οάσεις, η βλάστηση είναι πλούσια και αποτελείται από φοινικοειδή και χουρμαδιές.
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ

Οι ελέφαντες δεν ξεχνούν ποτέ.<<Πηγαίνουν συνεχώς στα μέρη που τους αρέσουν>>λέει ο φωτογράφος Φρανς Λάντινγκ από την πόλη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια. Τράβηξε φωτογραφία στο ξενοδοχείο Εμφούγουε στη Ζάμπια της Αφρικής :Δείχνει έναν άγριο ελέφαντα να περνά από το χώρο υποδοχής για να πάει σε ένα τεράστιο δέντρο μάνγκο,στην εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου.
Το κοπάδι αυτού του ελέφαντα επισκέπτεται το δέντρο αυτό κάθε Νοέμβριο τα τελευταία 25 χρόνια,πολύ πριν χτιστεί το ξενοδοχείο. Από τότε το κοπάδι τηρεί πιστά το πρόγραμμα του.
πηγή περιοδικό:NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS
Δέσποινα - Έφη Κουρτέση

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Τα θηρία που κυριάρχησαν τη γη για 180.000.000 χρόνια ''ζωντανεύουν'' στο γιγάντιο θόλο του ψηφιακού Πλανητάριου του Ιδρύματος Ευγενίδου. Μέσα από την ιστορία των τεράστιων σταυρόποδων, ακολουθώντας τα βήματα του τρομερού Γιγαντόσαυρου και του ανίκητου Αργεντινόσαυρου, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις με θεαματικό τρόπο στιγμές από το μακρινό παρελθόν του πλανήτη μας, πολύ πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος. Οι 3D δεινόσαυροι, είναι μια ρεαλιστική εντυπωσιακή αναπαράσταση, που συνδυάζει τρισδιάστατη εικονική πραγματικότητα με τη βοήθια της ψηφιακής τεχνολογίας, όπως και πραγματικές σκηνές από την Παταγονία, περιοχή πλούσια σε απολιθώματα της Ιουράσιας περιόδου.

πηγή περιοδικό σούπερ από Ιωάννα Μαρία Γιαννακού

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Την 1η Μαΐου γιορτάζεται η ημέρα των εργατών. Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8 ώρες εργασίας. Στο Καναδά το 1872.Το σύνθημα ήταν <<8>>Εκείνη την ημέρα 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην απεργία. Αυτό το Σάββατο του 1886 μια εργάσιμη ημέρα άντρες γυναίκες και παιδιά ξεκίνησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket. Στην γύρω περιοχή είχε στηθεί η αστυνομία. Μια βόμβα έσκασε μέσα στο πλήθος. Και οι αστυνομικοί μαζί με μπράβους αρχίζουν να χτυπούν τους συγκεντρωμένους.
Δέσποινα - Εφη Κουρτέση

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Την πρώτη Μαϊου γιορτάζεται η ημέρα των εργατών.Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου.Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.Εορτάζεται επίσης και σαν ημέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης.Η μέρα έχει θεσπιστεί ως αργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.


Μαρία Ραβάνη

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 2009





ΩΡΑ ΓΙΑ ΖΕΣΤΑΜΑ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ,ΟΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΨΥΧΩΝΑΝ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ!!!!